Orkester Innlandet og Ragnhild Hemsing
Billetter
Om arrangementet
Orkester Innlandet inviterer til konsert på Kulturscena Bedehuset i Gjøvik med solist Ragnhild Hemsing (fiolin) og Atle Sponberg, orkesterets kunstnerisk leder.
På programmet står verker av Vivaldi, Grieg, Sibelius og Shaw.
Etter konserten inviteres det til varm mat og drikke.
Ragnhild Hemsing begynte å spille fiolin i en alder av fem år. Åtte år gammel opptrådte hun og søsteren Eldbjørg Hemsing (da 6 år) for blant andre kongefamilien i Nasjonalteateret i Oslo. Hun opptrer både som solist og kammermusiker. I tillegg til det repertoaret av standard klassiske soloverker for fiolin, supplerer hun med verker skrevet for hardingfele. Allerede som 13-åring debuterte hun med Bergen filharmoniske orkester med Mendelssohns fiolinkonsert. Samme år spilte hun for første gang med Trondheim Symfoniorkester, og året etter ble hun invitert til å spille med Oslo-Filharmonien. Siden den gang har hun opptrådt med orkestre som DR SymfoniOrkestret i Danmark, Ukrainian National Philharmonic Orchestra, Kazan State Orchestra i Russland, St Marks Symphony Orchestra i Italia og Ashland Symphony Orchestra i USA.Hemsing har hatt gjesteopptredener ved de store festivalene og konserthusene i Norge, med nylige opptredener under Festspillene i Bergen, Oslo Kammermusikkfestival, festivalen Hardingtonar og Førdefestivalen. I utlandet har hun blant annet spilt i Wigmore Hall, på Verbier Festival, Bellerive Festival i Sveits, Beethovenfest og AlpenKlassik i Tyskland. I 2011 spilte hun med The Minnesota Orchestra og på Cheltenham Festival.
Orkester Innlandet (OI) har sin opprinnelse på Gjøvik. Da ordfører Niels Ødegaard i 1961 ga sin nytilsatte bydirigent, Rolf Bækkelund, i oppdrag å gjøre Gjøviks navn kjent nasjonalt og internasjonalt, tok Bækkelund ham på ordet. Og det var musikk det gjaldt. Bækkelund overtok og viderførte de ekstisterende orkestre og korps, men bygde også fra grunnen av – blant annet gjennom en av landets første musikkskoler, der han ble rektor.
Musikkskolen skulle vise seg å bli en talentfabrikk. Den ene eleven etter den andre satset profesjonelt, og forlot dermed Gjøvik. Men Bækkelund ville ikke helt slippe taket i sine elever, og etablerte et orkester – eller en slags møteplass, der de som ble profesjonelle kunne komme tilbake til Gjøvik og spille sammen.