Om oss

Gjøvik Kino & Scene har som mål å være den mest allsidige helårsarrangøren av kulturopplevelser i Gjøvikregionen. Vi ønsker å bidra til bygging av fellesskap og livskvalitet gjennom formidling av begeistrende kulturopplevelser. Hos oss kan du få den komplette kinoopplevelsen med topp moderne kinoanlegg, komfortable seter og en velassortert kinokiosk. Vi viser både blockbustere og smalere filmer, og vi tilbyr et rikt arrangementstilbud med konserter, teaterforestillinger, stand-up og show. 

Noen høydepunkter fra kinoens historie

1914 – Gjøvik har hatt kommunal kinodrift siden 1914 og var først lokalisert på Gjøvik Arbeidersamfund.

1959 – Gjøvik Kino flyttet fra Øvre torvgate til Strandgata, og ble da nærmeste nabo med nybygde Strand Hotell.

1990 – I februar 1990 åpnet Gjøvik kommune sitt nye flerkinoanlegg, og kunne da for første gang i historien skilte med tre saler.

1995 – Premieren på «James Bond: Golden Eye», «Ace Ventura 2» og «Heldiggrisen Babe» ga ny publikumsrekord med hele 2 300 besøkende på en dag på Gjøvik Kino.

2004 - Den 20. august 2004 ble sal 1 pusset opp, hvilket resulterte i 500 seter med høy sittekomfort.

2011 – Den 11.mars 2011 åpnet nyoppussede teaterlokaler og nybygd kulturhusdel, med status som regionalt kulturhus. Samtidig ble kinoen digitalisert og Gjøvik Kultursenter ble opprettet som kommunalt virksomhetsområde. 

2013 – 14 572 publikummere ser «Solan og Ludvig: Jul i Flåklypa» på Gjøvik Kino

2016 – I januar og mars 2016 ble sal 2 og sal 3 totalrenovert. Begge salene fikk Dolby Atmos lyd og 3D. Samme året så 9 499 publikummere «Kongens nei» på Gjøvik Kino.

2022 – Gjøvik Kultursenter endret organisasjonsform fra å være et kommunalt virksomhetsområde til å bli et kommunalt foretak. Virksomheten skifter i den forbindelse navn fra Gjøvik Kultursenter til Gjøvik Kino & Scene.

Våre kinosaler

Sal 1 - 500 seter
Sal 2 - 120 seter (DOLBY Atmos og Master Image 3D system)
Sal 3 - 75 seter (DOLBY Atmos og Master Image 3D system)

Dolby Atmos - «3D-lyd»

Atmos er et tredimensjonalt lydformat der lyden kan komme både forfra, fra siden og bakfra – men også rett over hodet ditt, gjennom dedikerte høydekanaler. En kinosal med Dolby Atmos kan ha opptil 64 høyttalere. Hensikten med takhøyttalerne er å gi filmlyden et høydeperspektiv. Stadig flere filmer blir lydmikset i Dolby Atmos formatet, og gir en positiv og altoppslukende lydopplevelse.

Mer informasjon om alle våre saler er tilgjengelig på siden for utleie