Perlefilm

Perfect Days

Perfect Days

Oscar-nominert filmperle om de små, men vesentlige tingene i livet. Hirayama vasker offentlige toaletter i Tokyo. Til og fra jobb kjører han bil mens han hører på kassetter med klassisk pop og rock. I leiligheten sin har han få møbler, mange bøker og en god del planter. Dagene er fylt av rutiner og livet er i vater, men en dag kommer en ung niese uanmeldt på besøk. Livet til Hirayama vil aldri bli det samme igjen. Kôji Yakusho som spiller Hirayama mottok prisen for beste skuespiller i Cannes og filmen vant publikumsprisen under Film fra Sør.


Se den fra 13. februar
Et enkelt liv

Et enkelt liv

En ny hjertevarmende film fra regissøren av DÉLICIEUX. Denne gangen er det mat og vennskap på fjellet i fokus. Bli med på en varm og humoristisk reise og møt Vincent en kjent suksessfull gründer. En dag bryter bilen hans sammen på en fjellvei, han blir strandet og hans hektiske livsstil blir satt på pause. Pierre, som lever isolert fra den urbane verdenen og har bosatt seg midt i naturen, kommer ham til unnsetning og tilbyr ham gjestfrihet. Dette er en varm, morsom og koselig historie om to fremmede med ingenting til felles, som blir godt kjent med hverandre. Spørsmålet er om de innerst inne lever de livene de ønsker å leve? Filmen byr på flotte naturbilder og en klassisk fortelling som definitivt vil få deg til å trekke på smilebåndet. Det er både en vakker film i all sin visualitet, men også i sin skildring av sine hjertevarme karakterer.


Se den fra 5. mars

Om Perlefilm

Se utvalgte kritikerfavoritter, prisvinnere, indie- og festivalfilmer på Gjøvik Kino & Scene!

  • Perlefilmene vises i en to-ukers periode fra premieredatoen, tirsdager kl. 18:00 og torsdager kl. 12:30 og kl. 18:00.*
  • En Perlefilm-premiere har gjerne et kort foredrag eller annet relevant innpakning som er med på å forsterke filmopplevelsen.
  • Perlefilm er støttet av Norsk filminstitutt
  • * Med forbehold om at visningstidene kan endres ved behov. Følg med på våre nettsider for oppdatert kinoprogram.

Husk å få rabatt med Perlefilmkortet // Med Perlefilmkortet får du hver åttende perlefilm-billett gratis. Kortet deles ut og stemples i kinokiosken.