Se vinterens Perlefilmprogram

Helene og Mathieu

Hélène & Mathieu

Hélène og Mathieu lever et lykkelig og hektisk liv sammen i Bordeaux. Men når Hélène blir alvorlig syk bestemmer hun seg for å reise alene til Norge for å finne fred og setter dermed forholdet til Mathieu på prøve.


Se den fra 10. januar
Utama

Utama - vårt hjem

Utama er en film om håp - om folk som ikke gir opptil til tross for det som fremstår som en håpløs kamp for å leve sitt tradisjonelle liv - kamp mot både klimaendringer og politikere. Det er en sterk kinoopplevelse fra Bolivias høyland.


Se den fra 24. januar
La elva leve

La elva leve

Historisk drama om Alta-aksjonen og kampen for samiske rettigheter på slutten av 1970-tallet. Et drama med dype konflikter, om et ungt menneskes mot i kampen for samiske rettigheter i en av de viktigste begivenhetene i samisk og norsk historie.


Se den fra 6. februar
Aftersun

Aftersun

Paul Mescal (Normal People) briljerer i rollen som Calum sammen med nykommeren Frankie Corio som spiller Sophie. Aftersun ble en av de store snakkisene på filmfestivalen i Cannes, og har blitt nominert til en hel rekke prestisjefylte priser.


Se den fra 21. februar
Women Talking

Women Talking

En gruppe kvinner sitter på et høyloft og diskuterer i all hemmelighet. De lever sitt liv isolert i en religiøs koloni. Et liv med undertrykkelse, vold og overgrep. Mot gamle, unge og barn. Hva enn de må gjøre for sikre en bedre fremtid for seg selv og barna, må de gjøre sammen. De kan ikke la ting være som de er. Skal de bli og sloss? Eller skal de flykte?


Se den fra 7. mars
Ingen bjørner

Ingen bjørner

To parallelle kjærlighetshistorier, den ene i storbyen og den andre i en liten landsby. I hver av historiene møter parene på en rekke utfordringer knyttet til maktmisbruk, tradisjoner og overtro fra det iranske samfunnet. Regissør Jafar Panahi står selv i sentrum av begge fortellingene, som regissør og observatør.


Se den fra 21. mars

Se utvalgte kritikerfavoritter, prisvinnere, indie- og festivalfilmer på Gjøvik Kino & Scene!

Hver perlefilm vises i en to-ukers periode fra premieredatoen, tirsdager kl. 18:00 og torsdager kl. 12:30 og kl. 18:00 (med forbehold om endringer).

En Perlefilm-premiere har gjerne et kort foredrag eller annet relevant innpakning som er med på å forsterke filmopplevelsen.

Perlefilm er støttet av Norsk filminstitutt 

Husk å få rabatt med Perlefilmkortet

Med Perlefilmkortet får du hver åttende perlefilm-billett gratis. Kortet stemples og deles ut i kinokiosken.