Se kommende Perlefilmer

Saint Omer

Saint Omer

Frankrikes Oscar-kandidat, nominert til European Film Awards. Basert på en sann historie. Den unge, gravide romanforfatteren Rama følger en rettssak mot en senegalesisk kvinne. Kvinnen er anklaget for å ha myrdet sin 15 måneder gamle datter ved å etterlate henne på en strand slik at hun ble tatt av tidevannet. Rama vil bruke den tragiske hendelsen til å skrive en moderne adapsjon av den gamle myten om Medea, men ting går ikke som forventet.


Se den fra 4. april
Boy from Heaven

Boy from Heaven

Boy From Heaven er en film av svenske Tarik Saleh og er Sveriges Oscar-kandidat. Den øverste lederen på det prestisjetunge muslimske universitetet Al-Azhar i Kairo dør. Det må derfor utnevnes en ny storimam og dette utløser konflikt og krangling mellom militæret, etterretningstjenesten og ulike religiøse fraksjoner. I sentrum av det hele er Adam, en ung student som nettopp har kommet til storbyen. Han blir en liten brikke i et stort maktspill.


Se den fra 18. april
Minner om Paris

Minner om Paris

Regissør Alice Winocour forteller en dypt personlig historie (broren hennes overlevde Bataclan) og viker ikke unna for å skildre terrorhandlingens grufulle brutalitet. Likevel er «Minner om Paris» ikke en historie om vold, men et intelligent drama om konsekvensene og en finstemt hyllest til kameratskapet mellom ofrene – og til livet. Hovedpersonen Mia lar publikum få oppleve Paris før, under og etter terrorhandlingen- gjennom Paris' ikoniske gater, kunstmuseer, nattklubber, restauranter, kafeer og turistattraksjoner.


Se den fra 2. mai
Jeg elsker også deg

Jeg elsker også deg

Vinneren av Sølvbjørnen for BESTE REGI under EFM Berlinalen. «Kjærlighet på en knivsegg» er hva denne intense kjærlighetshistorien handler om. Den middelaldrende Sara ser livet hennes sakte komme ut av kontroll når hun plutselig faller for en annen og noe yngre mann, sin tidligere partner. Ting blir ytterligere komplisert av det faktum at denne mannen er bestevennen til hennes nåværende livspartner, Francois. I tillegg har Jean også sine hemmeligheter å kjempe med.


Se den fra 16. mai
Skolen ved verdens ende

Skolen ved verdens ende

Nominert til Oscar for beste internasjonale film ved utdelingen i 2022. Den unge læreren Ugyen bor i Bhutans hovedstad Thimphu og drømmer om å bli musiker. Dessverre har sjefen hans helt andre planer for ham, og som siste del av utdanningen blir han utplassert som lærer i Lunana - den mest avsidesliggende dalen i det bhutanske Himalaya – hele åtte dagers vandring fra nærmeste by. En fantastisk og oppløftende film med et utrolig sjarmerende persongalleri og et landskap du aldri har sett maken til.


Se den fra 30. mai
Resten av livet

Resten av livet

En liten dansk familie er tett sammensveiset, helt til de plutselig mister en av sine aller nærmeste. Resten av livet er et varmt og nært familiedrama om hva som skjer med familiedynamikken når alle står midt oppi tragedien. En stillferdig hverdagshistorie uten svulstige bisettelsestaler og krampaktig hulkegråt i regnet, med en fortelling der en ny type kaffe og et velkjent stykke wienerbrød kan være vel så slagkraftig.


Se den fra 13. juni

Se utvalgte kritikerfavoritter, prisvinnere, indie- og festivalfilmer på Gjøvik Kino & Scene!

Hver perlefilm vises i en to-ukers periode fra premieredatoen, tirsdager kl. 18:00 og torsdager kl. 12:30 og kl. 18:00 (med forbehold om endringer).

En Perlefilm-premiere har gjerne et kort foredrag eller annet relevant innpakning som er med på å forsterke filmopplevelsen.

Perlefilm er støttet av Norsk filminstitutt 

Husk å få rabatt med Perlefilmkortet

Med Perlefilmkortet får du hver åttende perlefilm-billett gratis. Kortet stemples og deles ut i kinokiosken.